Papendrecht overklast Sparta

0
90

PAPENDRECHT – Op zaterdagmiddag 13 april speelde Papendrecht thuis tegen de amateurs van Sparta. Op een zonnig Slobbengors voegde Papendrecht met overmacht drie punten toe aan de totaalscore. De 4-2 uitslag was geen weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

In het eerste deel van de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd waarbij beide partijen kansen kregen. Izzy Stellingwerf kreeg de eerste kans. Met rechtsback Lionel Rosalia in zijn rug kon hij alleen richting Sparta-keeper Bryce Groenenboom. Zijn afronding was onvoldoende, mede door het storende werk van Rosalia. Waar iedereen aan Papendrechtse kant schreeuwde om een strafschop, wuifde scheidrechter Ulijn dit weg. Nog geen minuut later lag de bal alsnog op de stip nadat het standbeen van Justin Beemsterboer in het zestienmetergebied was weggeveegd. De spits ontfermde zich zelf over de bal en zette de thuisploeg onberispelijk op 1-0.

Papendrecht kon maar kort genieten van de voorsprong, in de 22e minuut kwam Sparta langszij. Een kiezelharde kopbal na een vrije bal van Spartaan Jordy van Buren betekende de gelijkmaker. Sparta pakte even het initiatief en creëerde twee kansen maar Papendrecht-keeper Yessin de Bot kon beide keren redding brengen. Aan de andere kant was Papendrecht effectiever. Izzy Stellingwerf zette de aanval op en stak Justin Beemsterboer weg. De spits was een fractie eerder bij de bal dan Bryce Groenenboom. Uit de kluts viel de bal weer voor zijn voeten. Uiterst koel legde hij de bal met een lobje bij de geheel vrijstaande Lorenzo van Wijk die simpel de 2-1 binnenknikte. Vanaf dat moment was Papendrecht los. Justin Beemsterboer teisterde de lat met een geweldige volley. Jim Ruiz leek met een krachtige kopbal de 3-1 aan te tekenen maar een geweldige reflex van Groenenboom voorkwam dat.

Na de rust werd Sparta volledig overlopen. De ene na de andere aanval leverde een kans op. In de 57e minuut was het dan uiteindelijk raak. Een geweldige aanval over diverse schijven eindigde bij Jim Ruiz die binnen de zestien met een schuiver afdrukte. Nadat Izzy Stellingwerf al een geweldige kans op de 4-1 had gehad, lag de 4-1 een minuut later alsnog in het net. Na weer een vlot lopende aanval was het uiteindelijk Jurvenny Bernadina die de trekker overhaalde. Na die treffer nam Papendrecht wat gas terug en werd wat slordiger, zonder in te problemen te komen. Na een dubbele wissel in de aanval waren Jay Luciano en Cerezo Drenthe dicht bij de 5-1 maar de kopbal van Cerezo Drenthe eindigde op de lat en de rebound van Luciano leverde geen doelpunt op. De 4-2 van Sparta in de 89e minuut na een combinatie door het midden was voor de statistieken.

Papendrecht: De Bot, Bernadina (Van Rooijen), Roodnat, Baars, Ruiz (Saffignani), Molenaar, Nieveld, Stellingwerf, Van Ek, Beemsterboer (Luciano), Van Wijk (Drenthe).