Merwedebrug afgesloten voor onderhoud

0
4550
Foto: Linda Meesters

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Rijkswaterstaat voert vanaf maandagavond 22 april 22.00 uur tot dinsdagochtend 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Merwedebrug in de N3 (ook wel Papendrechtsebrug genoemd). De brug is hiervoor richting Papendrecht afgesloten voor alle verkeer. Richting Dordrecht is de brug gewoon open. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Omleiding wegverkeer en openbaar vervoer
De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk.

Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers
Tijdens de nachtafsluiting van 22 op 23 april is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Werkzaamheden
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd. Tijdens de nachtafsluiting van 22 op 23 april vervangt men onder andere een camera, werkt men aan een afsluitboom en voert men meetwerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden uit.