Drechtsteden houden geld voor energietoeslag over

0
97

DRECHTSTEDEN – De Drechtsteden keerden in 2023 aan veel minder minima energietoeslagen uit dan in het jaar daarvoor. De zeven gemeenten houden daardoor honderdduizenden euro’s over. Dat schrijft AD Dordrecht.

Deze afname doet zich in alle betrokken gemeenten voor. Belangrijke oorzaak is het feit dat de regels strenger zijn geworden. In 2023 telde namelijk, in tegenstelling tot het jaar daarvoor, eventueel aanwezig spaargeld mee.

Gemeenten mogen zelf beslissen wat er gebeurt met overgebleven geld. Papendrecht en Dordrecht vullen de toeslag aan tot 1300 euro en beslissen in een later stadium wat ze gaan doen met het restant van het geld. Dordrecht gaat het geld in ieder geval besteden aan minimabeleid, volgens wethouder sociale zaken Peter Heijkoop.

Hendrik-Ido-Ambacht hield na uitkering van 1250 euro per geval nog drie ton over. de gemeente wil het overschot geven aan diegenen die dit voorschot al hadden ontvangen. Volgens AD Dordrecht zou dit betekenen dat rechthebbenden in Ambacht uiteindelijk 1730 euro krijgen.

In Zwijndrecht moest men vorig jaar geld bijpassen. Met het bedrag dat nu overblijft, wordt dat tekort goedgemaakt. Alblasserdam weet nog niet wat er met het overgebleven bedrag gaat gebeuren.

Bron: AD Dordrecht