Verkeerschaos Dordrecht: ‘zure appel’

0
100
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in Dordrecht. Er ontstond een verkeersinfarct met files en lange wachttijden. Automobilisten zullen even door de ‘zure appel’ moeten bijten, beaamt de verantwoordelijke wethouder.

Een aantal wegen en straten ligt open voor weg- en rioolwerkzaamheden. Enkele wegen zijn helemaal afgesloten en bij een aantal is maar één rijstrook beschikbaar, waarbij nood-stoplichten de boel in goede banen moeten leiden,

VVD: orde in de chaos
De Dordtse VVD wilde dinsdagavond weten of het allemaal toch anders kan. Alexander Kuhlmann van de partij vroeg zich af of er wellicht verkeersregelaars ingezet kunnen worden. Of dat alternatieve routes nog beter aangegeven kunnen worden.

Volgens wethouder Rik van der Linden wordt alles nauwlettend in de gaten gehouden en gaat het hier om een samenloop van omstandigheden. Overigens zijn er bij de gemeente Dordrecht geen signalen dat het veel drukker is dan op andere momenten.

Dit is een artikel van Ron van de Rhee.