Studio De Witt over Sieto Zeeman

0
144

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Het overlijden van Sieto Zeeman staat zaterdag centraal in de radio-uitzending van Studio De Witt, dat van 9:00 uur tot 12:00 uur te horen is op Papendrecht FM. Zeeman was een markante oud-nieuwslezer en radioprogrammaleider van de TROM en later RTV Dordrecht. Ook was hij betrokken bij het programma Via Cultura.

In het eerste uur komen verschillende actualiteiten voorbij. Sportnieuws is er zat, want naast een terugblik op FC Dordrecht – TOP Oss passeert ook de Tour de France voor vrouwen, die steeds dichterbij komt, de revue. Ook wordt de actie in het openbaar vervoer besproken: treinen, metro’s en bussen staan zaterdagavond drie minuten stil als protest tegen geweld.

Sieto Zeeman

Na de gesprekken over Zeeman komt ‘De Politieke Stamtafel’ aan bod. Daarin reageren de Dordtse wethouder Tanja de Jonge en professor Jacob de Boer op de aanvraag van Chemours om drie stoffen te mogen lozen. Met wethouder Rik van der Linden gaat het over de pont naar Werkendam, die wekenlang niet vaart, en ook het herhuisvesten van Oekraïners in Dordrecht wordt besproken.