Vandalen actief bij molen in park Noordhoeksewiel

0
593
Foto: Facebook Robert van 't Geloof

PAPENDRECHT – Vandalen hebben bij een paar van de zeilen van de weidemolen in het park Noordhoeksewiel de hoektouwen vernield of verwijderd. De vrijwillige molenaar, Robert van ’t Geloof, laat dit weten op zijn Facebookpagina.

Ook vorige week was dit het geval, meldt hij. Hij dacht dat dit het werk was van een paar vogels, maar nu dit voor de tweede keer is gebeurd, weet hij beter. “Vorige week hoektouw weg, ik dacht door de vogels. Nu weer hoektouwen weg: dat zijn geen vogels maar figuren die ze meteen mogen … Ik ben echt woest,” concludeert Van ’t Geloof.

Foto: Facebook Robert van ’t Geloof

Toch heeft de molenaar de weidemolen weer in werking gezet: “dan maar noodgedwongen malen met 3 zeilen: mij krijgen ze niet klein!!.” Uiteindelijk lukt dat met twee volle en een half zeil.

Foto: Facebook Robert van ’t Geloof