AutoMaatjes rijden de 100e rit in Papendrecht

0
137
Foto: Sterk Papendrecht

PAPENDRECHT – Een feestelijk moment voor ANWB AutoMaatje Papendrecht, de vrijwillige vervoersdienst van Sterk Papendrecht. Op 15 april werd de 100e rit gereden! Chauffeur Ad Scheepbouwer reed het 100e ritje en haalde het echtpaar de Haan thuis op om samen met hen dit mooie moment te vieren bij LOEF, een werk- en dagbestedingslocatie van Philadelphia. Coördinator Sascha Zonneveld had zich samen met alle vrijwilligers van AutoMaatje verzameld om het echtpaar feestelijk te onthalen met bloemen.

De medewerkers van LOEF verzorgden koffie en taart. Burgemeester Margreet van Driel kwam speciaal langs om haar felicitaties over te brengen en sprak haar waardering uit naar alle vrijwilligers van AutoMaatje die een waardevolle bijdrage leveren voor de inwoners in onze gemeente.

Voorziet in een behoefte
Coördinator Sascha Zonneveld van Sterk Papendrecht vertelt “Sinds de start in december hebben zich al 60 deelnemers ingeschreven en hebben veel enthousiaste mensen zich opgegeven als vrijwillige chauffeur. En nu dan de 100e rit! Wij zijn blij dat we duidelijk in een behoefte voorzien.. Mensen zijn heel dankbaar dat ze gebruik kunnen maken van AutoMaatje en hierdoor even uit huis kunnen of dat nu voor plezier of voor gezondheidsredenen is. De reacties zijn hartverwarmend.”

Ook het echtpaar de Haan geeft aan dat zij heel blij zijn met AutoMaatje, de chauffeurs zijn vriendelijk en denken mee. Ook wachten zij als een bezoek niet langer dan een uur duurt. Zij hopen nog vaak gebruik te maken van de dienst.

Wie ook gebruik wil maken van AutoMaatje, kan contact opnemen met de receptie van Sterk Papendrecht op telefoonnummer 078-6154741. Of kijk op www.sterkpapendrecht/automaatje.nl.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Deze vrijwillige vervoersdienst geeft minder mobiele inwoners, die geen redelijk alternatief hebben, de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwillige chauffeur, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld ondersteuning bij de boodschappen. Deelnemers merken zo dat er een netwerk is waaraan zij kunnen deelnemen om mobieler te worden.