Veel belangstelling voor Lief & Leedcafé

0
139
Foto: Puur Papendrecht

PAPENDRECHT – Op het Lief & Leedcafé in de Palm, afgelopen donderdag, kwamen maar liefst 38 gangmakers af. Gangmakers zijn bewoners die het Lief & Leedpotje beheren. Zij stimuleren ook andere bewoners om kleine cadeautjes te kopen voor iemand in de straat die het nodig heeft of verdient. Zo ontstaan nog meer gezellige straten waar bewoners naar elkaar omkijken, is het idee. De gemeente stelt daarvoor een potje van 150 euro per jaar per straat beschikbaar. Papendrecht telt nu al 36 Lief & Leedstraten.

Gezelligheid, met elkaar kennismaken en het uitwisselen van informatie en ervaringen gingen prima samen. Na de pubquiz bij aanvang zat de stemming er goed in. De gangmakers gaven elkaar veel bruikbare tips, zoals een straatnieuwsbrief of een straat-Whatsappgroep. In sommige straten heeft het Lief & leedpotje al geleid tot een straatfeest en een spelletjesavond.

Foto: Puur Papendrecht

Nieuwe actie tijdens Zonnebloemdag
Op woensdag 1 mei is het Internationale Zonnebloemdag. Overal ter wereld planten mensen op deze dag zonnebloemzaadjes om de wereld wat meer kleur, liefde en gezelligheid te geven. Papendrechtse Lief & Leedstraten kunnen daaraan meedoen door op die dag zaadjes uit te delen en te planten. Men kan half augustus een foto maken van de zonnebloemen en de straat waar de langste zonnebloem staat, wint een prijs. Alle ingezonden foto’s komen op puurpapendrecht.nl/actiefinjebuurt.

Het lief & Leedcafé sloot af met een bingo. Winnaars gingen naar huis met een pot ”hartjes onder de riem”, kaarsen met Merci of een workshop straatschilderij maken.

Foto: Puur Papendrecht