Dakloze zoekt slaapplek en vernielt politieauto

0
115
De man was zwaar onder invloed van alcohol, foto: politie Dordrecht

DORDRECHT – Een 38-jarige dak- en thuisloze wilde zo graag een nachtje op het politiebureau doorbrengen dat hij daarom een dienstwagen heeft vernield.

Agenten kwamen de man afgelopen vrijdagnacht in Dordrecht tegen. Hij was buitengezet bij zijn opvanglocatie en was naarstig op zoek naar een slaapplek, vertelt de politie op Facebook. Om een aanhouding te forceren, besloot hij in te slaan op de auto van de agenten.

“Tijdens de aanhouding was hij fysiek agressief en waren wij genoodzaakt pepperspray tegen de verdachte in te zetten”, vertellen de agenten. Op het bureau bleek dat de man ook nog eens zwaar onder invloed van alcohol was. “Wij denken dat een nachtje in een hotel goedkoper was geweest”, menen de agenten.