Twee auto’s in Zwijndrecht branden vlak bij elkaar uit, man (20) aangehouden

0
174
Foto: RTV Dordrecht

ZWIJNDRECHT – In Zwijndrecht zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto’s vlakbij elkaar uitgebrand. De brandweer werd rond 2:45 uur opgeroepen voor een autobrand aan de Celebeslaan. Bij aankomst bleek al snel dat er zo’n veertig meter verderop, op de hoek met de Tollensstraat, nóg een auto in brand stond.

De brandweer wist beide branden snel te blussen, maar de auto’s liepen forse schade op. Ook twee geparkeerde voertuigen die naast de brandende auto’s stonden, raakten beschadigd

Rotterdammer opgepakt
De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Een 20-jarige Rotterdammer is in de omgeving aangehouden. Of hij de auto’s daadwerkelijk in brand heeft gestoken, wordt nog onderzocht.

Verschillende geschrokken buurtbewoners kwamen maandagochtend een kijkje nemen. In de wijk is er de laatste tijd vaker iets aan de hand, merken zij. “Het is altijd wel een berucht straatje geweest”, zegt een man die met zijn hond langs de wrakken wandelt. Een vrouw vult aan: “Er gebeuren rare dingen hier.”

Broer en zus
Een andere omwonende beweert dat de eigenaren van beide auto’s broer en zus zijn, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond en Streekomroep56.