Zwijndrechtse Filmclub Cine’67 wint regionaal filmfestival

0
65
Foto: Cine'67

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De Zwijndrechtse Filmclub Cine’67 heeft met de film “De Buitenplaats” de eerste prijs veroverd op het jaarlijks regionale filmfestival van ZH’12, het overkoepelend orgaan van amateurvideoclubs in Zuid Holland. Het festival werd gehouden op 20 april in Krimpen aan den IJssel.

Op dit festival draaiden de beste films die in het voorgaande jaar door de leden van de filmclubs zijn gemaakt. De video’s zijn vooraf door een deskundige jury beoordeeld. Dit jaar werd het festival georganiseerd door Cine’67.

“De Buitenplaats” werd gemaakt door Bert Mellaart en Dan Bekker. De film informeert ons over de ontwikkelingen rondom de enige nog bestaande buitenplaats ‘Huis ten Donck’ in Ridderkerk bij Rotterdam. Volgens de jury een film met een verrassende structuur, rustige opbouw, zorgvuldige research, goede teksten en toepasselijke voice-over.

In totaal werden er 21 films vertoond, waarvan 13 in de categorie ‘fictie’ en 8 in de categorie ‘non-fictie’. Later dit jaar zullen de best scorende films worden vertoond op het NOVA Nationale Filmfestival dat wordt gehouden op 7 en 8 december 2024 bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Dit is een artikel van Marjolein Vos.

Foto: Cine’67