Qbuzz viert jubileum met oranje bus en kroontjes

0
81

DORDRECHT – Normaal gesproken zijn ze groen, maar op 25 april en op Koningsdag kun je een speciale oranje stadsbus door Dordt zien rijden. Qbuzz staat daarmee stil bij het feit dat ze 5 jaar in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem rijden.

Oranje is namelijk niet alleen de kleur van Nederland, het is ook de kleur van Qbuzz, laat de vervoerder weten. De oranjeBuzz brengt een vleugje nostalgie terug; de oranje stadsbus was in de jaren 70 en 80 een vertrouwd gezicht in het Dordtse straatbeeld.

De oranjeBuzz rijdt tot september dagelijks rond. Tijdens evenementen zoals Dordt in Stoom, Wantijpop, Big Rivers, de Zomerfeesten, het EK en de Tour de France Femmes zal de oranjeBuzz ook ingezet worden.

Kroontjes
Naast het jubileum viert Qbuzz ook Koningsdag. Met de slogan ‘Reis als een koning(in) met Qbuzz!’ probeert de vervoerder de reizigers in de stemming te brengen door gratis kroontjes uit te delen. Op 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur kun je er een ophalen op station Dordrecht. Op 27 april kan dit tussen 12.00 en 15.00 uur op station Rotterdam Zuidplein. Het is ook mogelijk om een kroontje in de servicewinkel op station Dordrecht op te halen.