Veerdienst Kop van ’t Land Koningsdag weer in de vaart

0
111
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Eerder dan verwacht wordt de veerdienst tussen Dordrecht en Werkendam weer gevaren. Vanaf Koningsdag zal de pont de dienstregeling hervatten.

“Dankzij extra inspanningen van scheepswerf Den Breejen zijn de werkzaamheden eerder afgerond dan we vorige week voorzagen”, schrijft rederij Blue Amigo op de website van het bedrijf. De pont werd ruim twee weken geleden aangevaren door een vrachtschip en lag er al die tijd uit voor reparatie.

Kritiek op uitblijven vervangend veer
Er was veel kritiek op het uitblijven van een vervangende boot. Werkgevers in de Brabantse Biesbosch, waaronder Staatsbosbeheer en Evides, trokken bij de rederij aan de bel omdat personeel, werkzaamheden en toeristen hinder ondervonden.

Volgens Blue Amigo was een tijdelijke vervanger vinden niet eenvoudig. Een alternatieve boot was of al bezet, of paste volgens de rederij niet bij de veerstoepverbinding.

Waar eerst uitgegaan werd van weken zonder pont, is de gerepareerde boot nu al vanaf zaterdag in de vaart. “Daarmee komt er gelukkig een eind aan de periode van hinder voor de gebruikers van de pont en andere belanghebbenden”, besluit Blue Amigo.