Studio De Witt op Koningsdag

0
130
Foto: Hans Hulswit

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag is Koningsdag en voor de meeste mensen is dat een feestdag. Daarom is de programmering op deze dag enigszins aangepast.

In het eerste uur om 9.00u een interview met de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht Leon Anink, die deze week werd geïnstalleerd. En natuurlijk aandacht voor de traditionele lintjesregen, maar ook genoten kinderen van de zonnige Koningsspelen.

FC Dordrecht ging vrijdagavond bij SC Cambuur in Leeuwarden op bezoek. De nabeschouwing is van sportverslaggever Arco Bomgaars. De Dichter van Dienst is Kees-Jan Visser.

In het tweede uur dit keer geen gast maar besteden we aandacht aan wat er in Dordrecht en daarbuiten voor festiviteiten plaatsvinden. Verslaggever ter plekke, Erik van Krimpen, praat ons in de uitzending bij.

Aan de Politieke Stamtafel praat presentator Ben Corino met gasten uit de politiek over:
– het Kromhout. De overlast van drugsgebruikers is de buurt zat. In de commissie vergadering van de gemeenteraad werd deze week gesproken of er niet een gebruikersruimte bij de Leger des Heils voorziening wenselijk is;
– de gemeente Molenlanden heeft het plan op gevat om in het zicht van het werelderfgoed Kinderdijk eigentijdse wind(turbine)molens te gaan plaatsen. En daar zijn ze in Papendrecht niet zo gelukkig mee. De fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) heeft haar ergernis aan het Papendrechts college laten weten.

Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 9 en 12 uur op Papendrecht FM 105 en Drechtstad FM 97.5. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1.