De Heerlijkheid zoekt vrijwillige zorgboeren

0
88
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De Heerlijkheid zoekt ‘assistent zorgboer(inn)en’ die houden van mensen, dieren en het buitenleven. Mensen met een goed inlevingsvermogen die vriendelijk en geduldig zijn. Bovendien moeten ze niet bang zijn om vies te worden. Ester Korteland: ‘Een halve of hele dag meewerken op de zorgboerderij geeft je de mogelijkheid om van waarde te zijn in een fijne landelijke omgeving.

Je ervaart levensvreugde door wat je terugkrijgt van de cliënten en je werkt in een fijn team. Als blijk van waardering mag je af en toe wat producten uit de boomgaard meenemen en je krijgt een kerstpakket en verjaardagscadeau’.

De Heerlijkheid bestaat uit een boomgaard, een mini kinderboerderij en een boerderij met boerderijwinkel en ontvangstmogelijkheden. De Zorgboerderij van de Heerlijkheid biedt dagbesteding aan jong volwassenen en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking of autisme. De vrijwilligers op de zorgboerderij dragen bij aan een waardevolle dagbesteding van deze mensen. Ze hebben een of meerdere cliënten onder hun hoede die worden begeleid bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Veelzijdig en kleinschalig
De zorgboerderij is uniek in veelzijdigheid en kleinschaligheid. De cliënten voeren en verzorgen de dieren op de mini-kinderboerderij. Ook werken ze in de boomgaard, al is dit wel seizoensgebonden. Werkzaamheden in de boomgaard zijn bijvoorbeeld fruit plukken, het opruimen van de takken of het maken van een takkenwal. Afhankelijk van het weertype werkt men buiten of binnen op ‘De Hooizolder’. Hier zijn diverse activiteiten te doen, zoals onder andere het inpakken van producten, schoonmaken, koken of creatieve bezigheden.’

Kom je de gezelligheid, de dieren en de ‘boerensfeer’ bij de zorgboerderij ervaren? Is dit iets voor jou? Of wil je er nog wat meer over weten? Neem dan contact op met Ester Korteland e-mail: heerlijkheidzorgt@zbzh.nl, telefoon: 06 28 88 84 35.