Ouders Fit-Kidz blij met beslissing college

0
160

PAPENDRECHT – De oudercommissie van Fit-Kidz is opgelucht over de beslissing van het college van B&W dat de kinderopvang open blijft, na een inspectie van de GGD afgelopen donderdag 25 april.

De kinderopvang zou eigenlijk sluiten vanwege een gebrek aan veiligheid en kwaliteit. Dani Munoz, eigenaar van Fit-Kidz, leverde herstelbewijzen aan en na de inspectie heeft de wethouder besloten dat de opvang open mag blijven. “Ik ben erg blij dat Fit-Kidz open blijft”, vertelt Samantha uit de oudercommissie. “Dit bespaart ons echt een hoop gedoe.”

Wachtrijen
Samantha is teleurgesteld dat de inspectie pas de dag voor de eigenlijke sluiting werd gedaan. “Het had ons een hoop moeite bespaard. Ik had al met mijn zus, zwager en een andere ouder een constructie bedacht om de opvang te regelen. En de wachtrijen bij andere BSO’s zijn rond de twee jaar, dus dat was geen optie.”

Daarbij heeft de oudercommissie van de kinderopvang de afgelopen maanden niet stil gezeten. Zij startten een petitie tegen de sluiting, omdat zij juist erg tevreden zijn met de ‘unieke manier van buitenschoolse opvang’. “Je kiest toch voor een opvang die bij jou past”, legt Samantha uit. “Fit-Kidz heeft als een van de weinige organisaties flexibele tijden, wat goed werkt voor ouders met onregelmatige werktijden.”

Dit is een artikel van Pim Takkenkamp.