4 Mei bij Studio De Witt

0
125

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Deze zaterdag herdenkt Nederland zijn doden. Dat gebeurt zoals gebruikelijk om 20 uur, maar ook Studio De Witt besteedt er deze zaterdag ruim aandacht aan. Presentator is Ban Corino.

Het eerste uur (van 9 tot 10 uur) gaat het over de volgende actualiteiten:
-Arpad Weisz, Hongaars-Joodse voetbal trainer DFC, Bologna en Inter Milan. Gevlucht voor het fascisme van Mussolini. Hij met zijn gezin In Dordrecht belandt en wordt trainer van DFC. In 1942 wordt hij met zijn gezin gedeporteerd naar Auschwitz Birkenau en daar door de nazi’s vermoord. Vrijdag werden hij en zijn gezin herdacht bij de Stolpersteinen bij hun voormalige woning aan het Bethlehem plein. Ook werd er in het Weizigtpark een plaquette onthuld bij het Arpad Weiszpad;
-Jongeren beelden verhalen van de liniecrossers in de Biesbosch uit;
-Nabeschouwing van FC Dordrecht- Willem II;
-Dichter van Dienst is Edjo Frank.

Ditmaal is er in het tweede uur een hoofdthema. Het gesprek aan tafel gaat over de betekenis van herdenken op 4 mei.

In de Politieke Stamtafel tijdens het laatste uur, twee onderwerpen:
-vragen van de Dordtse VVD over de mogelijkheid het museum 1940-1945 beter te benutten voor educatie en het een museumstatus te geven;
-autoluwe binnenstad in Dordrecht: een illusie of desillusie?

Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 9 en 12 uur op Papendrecht FM 105 en Drechtstad FM 97.5. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1.