Sliedrechts Museum: expositie hedendaagse kunst

0
80
Rust in een kanokreek: Adri Stam

SLIEDRECHT – Het Sliedrechts Museum biedt een nieuwe expositie van hedendaagse kunst, de eerste in een serie van drie. De expositie loopt van 4 mei tot en met 22 juni.

Te zien zijn werken van drie verschillende kunstenaars. Sita de Kam maakt kunst met behulp van mixed media collages van papier, monoprint en linodruk. Ton Vermeulen heeft tegenwoordig zijn atelier bij DOOR in Dordrecht. Zijn schilderijen zijn een zoektocht naar compositie, balans en sfeer. Adri Stam is befaamd om zijn Biesbosch schilderijen op A4 formaat: een staaltje fijnschilderkunst met bijzondere doorkijken naar de natuur.

Naast deze kunstwerken is een groot houten beeld te zien, gemaakt door Henk van Bennekum. Henk is onder meer bekend van de pyloon aan de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht. Meer van zijn werk zal te zien zijn in de derde expositie in deze reeks.

Meer informatie
Het Sliedrechts Museum is te vinden aan de Kerkbuurt 99 in Sliedrecht en is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur. Entree is € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen tot 12 jaar en voor houders van een museumjaarkaart.

Meer weten over het Sliedrechts Museum: ga naar www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op Facebook en Instagram.