Drechtstreek mist te veel kansen en verliest met 1-0

0
60

SCHOONHOVEN – Al in de eerste minuut van de wedstrijd miste Koen Lighaam een fantastische kans om de score te openen en een minuut later ging een hard schot van Max Voogelaar net over het doel van Schoonhoven doelman Robin Schiedon. Direct daarna was het wel Bilal Ouahalou die aan de andere kant, na matig optreden van de Drechtstreek defensie, met een hard schot het enige en dus winnende doelpunt van de wedstijd op zijn naam bracht.

Na de voor Drechtstreek teleurstellende start van de wedstrijd herpakte de ploeg zich snel en toonde veel druk naar voren. Daaruit ontstonden wel kansen, maar het lukte niet om te scoren. De ploeg wist niet lekker in zijn spel te komen en ondanks veel aanvallen en kansen bleef een doelpunt uit. Kort voor rust was Luuk Bouw heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging van dichtbij hard over.

In het begin van de tweede helft zette Schoonhoven flink aan om de score uit te breiden, maar het slaagde daar niet in. Drechtstreek doelman Lars Koorevaar, die de afwezige Alihan Ulusoy verving, werd stevig op de proef gesteld door het felle spel van Schoonhoven, maar hij slaagde erin zijn doel verder schoon te houden. In de loop van de tweede helft bracht coach Dennis Schoonewil vijf wisselspelers in en dat zorgde wel voor meer druk op het Schoonhoven doel. Er waren kansen te over, maar afmaken lukte niet. De ingevallen jeugdspeler Thijmen Venema was met een fraai afstandsschot heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt.

Door het verlies verdrong Haastrecht, dat bij ZBC’97 met 0-4 won, Drechtstreek van zijn derde plek op de ranglijst met evenveel punten, maar met een beter doelsaldo. Komende zaterdag speelt Drechtstreek in Dordrecht de uitwedstrijd tegen Wieldrecht.