Ambulancedienst test elektrische ambulance

0
74
Foto: Ambulancedienst ZHZ

REGIO – Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat vanaf 1 september proefdraaien met een elektrische ambulance. De dienst test dan of het wel praktisch is om de op batterij aangedreven ambulance voor spoedgevallen te gebruiken. Het wagenpark is al voorzien van drie elektrische auto’s, maar die vervoeren geen patiënten.

De elektrische Ford heeft op papier een actieradius van 317 kilometer voordat er weer een laadpaal aan te pas komt. Men wil met de verzamelde data van de testritten zorg gaan leveren die binnen de actieradius van de ambulance valt.

Een gewone ambulance kost, met alles erop en eraan, tussen de 200 duizend en 250 duizend euro. Hoeveel de elektrische ziekenauto moet gaan kosten, is nog niet bekend.

De test wordt uitgevoerd in samenwerking met Ambulancezorg Groningen en ARR Ambulance Rotterdam.

Dit is een artikel van Pim Takkenkamp.

Foto: Ambulancedienst ZHZ