‘Windturbines aan de grens van Papendrecht? Dan kunt u stormkracht van dit college verwachten…’

0
116
Gerrit de Ruiter, foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Het college van de gemeente Papendrecht liet onlangs bij monde van wethouder Arno Janssen weten dat als de keuze valt op een van de twee locaties vlak bij de gemeentegrens van Papendrecht, dan “…kunt u van dit college stormkracht verwachten.” Dit komt, naast andere onderwerpen, aan de orde in de uitzending van Praatpaal die dinsdag te horen is om 20 uur.

In deze uitzending hoort u Margré van Wijngaarden van het PAB vragen stellen over de enquête van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem over de plek voor windturbines. In het antwoord van het college wordt duidelijk wat het bestuur van Papendrecht ervan vindt.

Geld voor nieuwe inlooplocatie voor jongeren
Papendrecht krijgt er een inlooplocatie voor jongeren bij in de wijk Kraaihoek. In juli is de motie van VVD en PvdA aangenomen. Wethouder Jaco van Erk en de ambtenaren zijn bezig met de uitvoering. Eind april is hiervoor geld gereserveerd. In de uitzending horen we de woordvoeringen van Peter-Jan van der Giessen (VVD) en Derya Karso (PvdA).

In het tweede uur is er de vierde aflevering over levensbeschouwing in de (pop)muziek. Deze keer over gewoon genieten van het leven, don’t worry, be happy!

In Keek op de Week hebben we het uiteraard over het interview van Wim de Leur met Martin van Waardenberg bij RTV Papendrecht. Hij liep boos weg, maar het kwam goed. Van Waardenberg is zeker grappig en regelmatig tragisch-komisch. Als eerbetoon draaien we ‘Oeganda’ van Waardenberg & De Jong…een lied dat René van Engelen nog regelmatig zingt met kinderen…

Praatpaal Papendrecht is een lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur Papendrecht FM via website RTV Papendrecht, de RTVP-app, in de ether op 105.0 en via uw digitale provider. Het programma wordt herhaald op donderdag van 10 tot 12 uur.