Politie treft twee airsoftwapens aan op carpoolplaats in Papendrecht

0
126

PAPENDRECHT – De politie heeft donderdagavond zes personen staande gehouden bij Carpool Papendrecht. Aan de Veerweg waren om 21:20 uur schoten gehoord en een vuurwapen gezien, waarna de politie massaal uitrukte.

Agenten gingen in kogelwerende vesten op de melding af. De politie hield vervolgens zes personen onder schot, waarna zij met hun handen omhoog op de knieën moesten. Zij werden geboeid in afwachting van de politiecontrole. Agenten doorzochten vijf auto’s die op de parkeerplaats stonden.

Speciale techniek
De politie haalde de verdachten uit hun auto’s met een speciale techniek. De aanwezigen moesten de handen omhoog doen. Vervolgens werden de betrokkenen één voor één uit de groep gehaald, gecontroleerd en in de boeien geslagen. Daarna werden de auto’s nauwkeurig doorzocht. In het totaal zijn er door de politie in twee auto’s, drie airsoftpistolen aangetroffen.

Vergunning
Alblasserdamsnieuws meldt dat enkele van de aanwezigen een vergunning hadden voor het bezit van airsoftwapens, maar omdat de pistolen op de openbare weg werden getoond of gebruikt, zijn de wapens in beslag genomen en worden deze vernietigd. De zes personen zijn alleen staande gehouden en niet aangehouden. Via de Officier van Justitie wordt bepaald wat voor straf er volgt.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.

Foto’s: klik hier.