Chaos op wegen in en rond Rotterdam door werkzaamheden en ongeluk; ook problemen op A15

0
220
De werkzaamheden op en rondom de A16 vanuit de lucht © Rijkswaterstaat

REGIO – Op veel plekken in en rond Rotterdam is het vrijdag filerijden geblazen. Dat komt doordat de A16 bij het Terbregseplein dicht is vanwege werkzaamheden én door meerdere ongelukken op de weg.

Het staat onder andere vast op de routes door de stad via de Maastunnel en de Erasmusbrug. Omdat de A16 het hele Hemelvaartsweekend dicht is, gebruiken veel weggebruikers het centrum van Rotterdam als sluiproute om naar de andere kant van de stad te komen.

Drukte op snelwegen
Ook op de snelwegen staat het op meerdere plekken vast. Zo staat het muurvast op de omleidingsroute: dat is de A15 ten zuiden van Rotterdam, richting knooppunt Benelux. Daarnaast lopen verschillende binnenwegen vast, onder andere in Ridderkerk.

Ook gebeurden op enkele plekken ongelukken. Zo is op de A15 bij Sliedrecht richting Gorinchem een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. Twee rijstroken waren daardoor dicht. Vanuit Papendrecht kwam je richting Rotterdam in een file bij Alblasserdam.

Op de A20 is ook een file ontstaan. Vanaf Hoek van Holland richting Gouda zijn twee rijstroken dicht door een ongeluk.

Werkzaamheden A16
De A16 is nog tot en met maandagochtend 13 mei 05:00 uur dicht. Dat heeft allemaal te maken met het aanpakken van het viaduct over de Hoofdweg, vlak bij het Terbregseplein.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

File op de A15 door een ongeluk. © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie via X