Studio De Witt over Stolpersteine (struikelstenen)

0
84
Foto: Hans Hulswit

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur is er weer een nieuwe aflevering van het actualiteitenprogramma Studio De Witt met Ben Corino. De verdwenen Stolpersteine vormt een van de onderwerpen.

In het eerste uur, van 9 tot 10 uur, is er ruimte voor actualiteiten met:
-aandacht voor de Dodenherdenking die vorige week plaats vond op het Sumatraplein in Dordrecht;
-aandacht op 5 mei gehouden bijeenkomst “Samen de vrijheid vieren” door de Stichting Dordts Joods Overleg in Den Witte Haen;
-vrijdagavond organiseerden Rebel Rebel en Dordrecht Pride de Eurovision Pubquiz. Studio De Witt ging er een kijkje nemen;
-de nabeschouwing van de vrijdagavond gespeelde wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Dordrecht.

In het tweede uur is de Stichting Leefwerf Biesbosch de hoofdgast. Op 24 mei wordt Leefwerf De Biesbosch feestelijk geopend. Met een afvaardiging van de stichting gaat Ben Corino in gesprek over de vraag wat de openingsviering voor hen betekent.

In het derde uur is er De Politieke Stamtafel en hier gaat het onder andere over de gestolen Stolpersteine in de Dordtse Boomstraat. Baldadigheid, ordinaire diefstal of een statement in het kader van het toenemende antisemitisme?

Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 9 en 12 uur op Papendrecht FM 105 en Drechtstad FM 97.5. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1.