Drechtstreek wint ruim van Wieldrecht

0
99

DORDRECHT – De streekderby die zaterdag werd gespeeld tegen Wieldrecht werd met 1-4 gewonnen door de Papendrechters, die aantraden tegen het elftal van hun vorige coach, Paul Koster. Vanaf de start speelde Drechtstreek een degelijke partij, maar het duurde wel bijna een half uur voordat Koen Lighaam de eerste van zijn drie doelpunten kon scoren.

Lighaam kreeg daarbij de bal vanaf links breed gelegd door Max Voogelaar en miste niet. Ondanks het veldoverwicht van Drechtstreek werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Na zeven minuten in de tweede helft wist Wieldrecht te profiteren van een zwak moment in de Drechtstreek defensie en de 1-1 kwam op het bord. Kort daarna scoorde Koen Lighaam zijn tweede van de middag uit een lage voorzet van Nigel de Deugd: 1-2. Kort daarop legde scheidsrechter Johan Wammes de bal op de stip na een handsbal van een Wieldrecht verdediger. Dat gaf Koen Lighaam de gelegenheid om zijn hattrick te voltooien want hij schoot onberispelijk de 1-3 achter Wieldrecht doelman Marnix van Vuuren. Kort voor het eind van de wedstrijd stelden de ingevallen Ton Groffen en Patrick Tukker na goed kaatsen Rick Sieses nog in de gelegenheid om de 1-4 in te schieten.

Met deze eindstand en het verlies van Haastrecht tegen Schelluinen staat Drechtstreek weer op de derde plek. Er volgen nog twee wedstrijden voordat de competitie er op zit. Volgende week speelt Drechtstreek thuis tegen koploper GSC/ODS en de laatste wedstrijd is de uitwedstrijd in en tegen Meerkerk. De beslissingen over kampioenschap, nacompetitie boven en onder aan de ranglijst maken het geheel tot een zeer spannende slotfase.