Praatpaal: wethouder Arno Janssen over plaatsing windturbines

0
130
René van Engelen, foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Dinsdag 14 mei is er om 20 uur weer een aflevering van Praatpaal Papendrecht. Ditmaal is wethouder Arno Janssen te gast.

Er gaan windturbines geplaatst worden in de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. In een online enquête konden bewoners hun voorkeurs locatie kiezen. Twee van die opties liggen dicht tegen de grens van de gemeente Papendrecht. Op vragen uit de Raad reageerde het college met de opmerking dat als het een van deze locaties zou worden “…dan kunt u stormkracht van dit college verwachten.”

Foto: gemeente Papendrecht

Met Arno Janssen praten we over de procedure, welke rol de gemeente Papendrecht hierin heeft en welke argumenten er voor en tegen de plaatsing van windturbines op die twee plekken er zijn bij het college.

Verder zijn er de vaste onderdelen zoals het nummer van de week, de column van Peter de Liefde en de Nazit. In het tweede uur bieden we ook enige troost aan songfestivalliefhebbers met het Simplistisch Verbond (Van Kooten & De Bie).

Praatpaal Papendrecht is een lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur op Papendrecht FM 105, via de website van RTV Papendrecht, de RTVP-app en via uw digitale provider. Het programma wordt herhaald op donderdagmorgen van10 tot 12 uur.