Bibliotheek AanZet organiseert ‘First Time Voters’

0
57

REGIO – Nederland gaat binnenkort naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. Dit is hét moment om je stem te laten horen in Europa. Wie voor het eerst gaat stemmen of er meer over wil leren, is donderdagavond 30 mei welkom op de gratis muziek- en talkshow ‘First Time Voters’ in Het Energiehuis in Dordrecht.

Dit evenement wordt georganiseerd door Bibliotheek AanZet in samenwerking met Kunstmin, Bibelot en Popcentrale om jonge kiezers te inspireren en te motiveren hun stemrecht te gebruiken.

Maar waar stem je eigenlijk voor en wat gaan deze partijen dan voor jou betekenen? Wie gaat stemmen bepaalt in ieder geval mee welke 31 mensen uit Nederland in het Europees Parlement komen. En wie in de Europese Unie beslissingen nemen. Onderwerpen als veiligheid, klimaat, werkgelegenheid, studie, wonen en cultuur staan deze avond centraal. De avond wordt daarbij muzikaal ondersteund en is dus zeker niet saai.

Wat: First Time Voters
Wanneer: Donderdag 30 mei van 19:30 tot 21:30 uur
Waar: Energiehuis, Machine 3
Aanmelden: Gratis tickets via bibliotheekaanzet.nl/first-time-voters