Dordtse burgemeester vertrekt: hij wordt Commissaris van de Koning in Zuid-Holland

0
87
Foto: Rijnmond

DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff vertrekt uit Dordrecht. Hij is voorgedragen als Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Dat heeft de Dordtse burgervader via X bekendgemaakt. Dat heeft de Dordtse burgervader via X bekendgemaakt.

“Vanmorgen (woensdag) hebben de leden van Provinciale Staten mij voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland”, schrijft Kolff in een uitgebreide verklaring op sociale media.

“Ik zal de goede en warme contacten met vele Dordtenaren, regiogenoten en collega’s, de Dordtse en regionale ondernemers en instellingen én de Dordtse leden van raad en college enorm missen. Tegelijkertijd kan en zal ik me ook in mijn nieuwe rol voor Hollands oudste stad blijven inzetten, evenals voor de vele andere steden en dorpen in de 50 gemeenten van onze unieke provincie.” Kolff (48) is zeven jaar lang burgemeester van Dordrecht geweest. Ook is hij voorzitter van de Drechtsteden en van het landelijke Veiligheidsberaad.

Op 1 september draagt de huidige Commissaris van de Koning, Jaap Smit, na ruim tien jaar het stokje over aan Kolff. “Het is een enorme eer om hem, na bekrachtiging door de ministerraad en benoeming door onze Koning, te mogen opvolgen en mee te bouwen aan een sterke provincie voor bijna 4 miljoen Zuid-Hollanders”, besluit de burgemeester van Dordrecht.