Staatsbosbeheer deelt boetes uit in Biesbosch

0
120
Nieuwe Biesbosch Dordrecht Zuidbuitenpoldersekade in bloei © Maurice Laparlière

BIESBOSCH – Staatsbosbeheer heeft verschillende boetes uitgedeeld bij een handhavingsactie in en rond de Biesbosch op 10 mei. In totaal zijn 31 overtredingen geconstateerd. Mensen zijn onder meer beboet voor wildplassen, vissen zonder vispas en het niet aan de lijn hebben van honden. Ook heeft de politie de bestuurder van een waterscooter aangehouden en het vaartuig in beslag genomen, nadat hij zich uit de voeten maakte tijdens de staande houding en aanwijzingen van de politie negeerde.

De Biesbosch is een populair gebied en dat is te zien aan de vele bezoekers die het gebied dagelijks trekt. “Die drukte vraagt aandacht voor de bezoeker en de natuur”, aldus Staatsbosbeheer in een persverklaring. Door te handhaven hebben Staatsbosbeheer en organisaties als politie en gemeenten naar eigen zeggen bijgedragen aan een schonere en veiligere Biesbosch.