Drechtstreek wint opnieuw van koploper

0
430
Nik Semcesen in actie, foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Net als in de uitwedstrijd op 27 januari heeft Drechtstreek gewonnen van koploper GSC/ODS. De ploeg van Dennis Schoonewil won dit keer met 4-2 en neemt na het verlies van Schelluinen tegen Groot-Ammers ook de tweede plaats op de ranglijst over. De ploeg staat nu met 49 wedstrijdpunten op één punt afstand van de koploper.

Dat belooft volgende week op de laatste competitiedag dus een spannend slot van de competitie te worden. Als GSC/ODS zaterdag in zijn thuiswedstrijd Wieldrecht verslaat, dan is het kampioen. Drechtstreek speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen SV Meerkerk en kan bij winst in dat geval als tweede eindigen, maar het neemt dan wel de periodetitel over van de kampioensploeg GSC/ODS. Veel zal dus afhangen van de uitslag van de Dordtse stadsderby tegen Wieldrecht en van de uitslag van SC Meerkerk-Drechtstreek.

De score in de wedstrijd werd geopend door de gasten uit Dordrecht die al in de 6de minuut de 0-1 lieten noteren. Die voorspong duurde precies 10 minuten want uit een voorzet van Nik Semcesen kon Koen Lighaam de gelijkmaker binnen schieten. Kort voor rust zette Max Voogelaar zijn ploeg op voorsprong nadat de GSC/ODS doelman een hard schot van Luuk Bouw niet onder controle kreeg en hij goed profiteerde. Op de valreep scoorde GSC/ODS toch nog de gelijkmakende 2-2.

Handsbal
Na slechte enkele minuten in de tweede helft was het Nik Semcesen die meteen de 3-2 binnen schoot. Na een kwartier constateerde scheidsrechter Jerry Molenaar een handsbal in het strafschopgebied van Drechtstreek en ging de bal op de stip. Doelman Alihan Ulusoy wist de bal echter goed te stoppen en de voorsprong werd gehandhaafd. Met een prachtig afstandsschot van Max Voogelaar maakte die aan alle onzekerheid een einde want de Dordtse buren kwamen niet meer tot scoren.

Na afloop kon coach Dennis Schoonewil alleen maar lovend over zijn spelers spreken. “Ik ben erg trots op de jongens die er zo hard voor geknokt hebben om hier te komen. Ze waren hartstikke scherp vandaag en ze verdienden deze overwinning gewoon. Dat gold voor de basisspelers, maar zeker ook voor de wisselspelers. Nu de ploeg een serieuze kans heeft op de vervangende titel van de 3e periode gaan we er volgende week gewoon voor”. De wedstrijd in Meerkerk begint om 14.30 uur.