Robin Matena-Duchenne 40 bij VV Papendrecht

0
126
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Sinds 1997 zet een groep vrijwilligers van Voetbalvereniging Papendrecht zich in voor jongens met de progressieve spierziekte Duchenne. Robin Matena leed aan deze aandoening en overleed in 2022 op 30-jarige leeftijd aan de gevolgen ervan. Hij is de zoon van Addy en kleinzoon van voormalig (ere)voorzitter Ad Matena. Jaarlijks wordt een event georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel.

Onder het motto ‘Alles voor de jongens’ worden op zaterdag 8 juni alle registers weer opengetrokken en zet men de spieren in om Duchenne de wereld uit te trappen. Omdat de grote wens is dat iedereen met Duchenne de leeftijd van 40 jaar mag beleven, wordt een fietstocht van 40 km verreden. In herinnering aan Robin heet het evenement de ‘Robin Matena-Duchenne 40’ (RMD40). Het exacte tijdschema is nog niet bekend maar ga er maar van uit dat men zich verzamelt bij VV Papendrecht rond de klok van 12 uur. Tijdens de route door de Alblasserwaard worden twee tussenstops gemaakt. De 2e stop zal zijn bij een uitbater van een lokale horecagelegenheid in een van de dorpjes.

Tevens kan ingetekend worden op een plaatselijke ronde van 10 km waaraan ook de ‘rolstoelers’ zelf meedoen. Bij voldoende belangstelling ligt er een uitdaging van maar liefst 160 km op de plank. De verwachting is dat men even over vieren de finishlijn zal passeren. De 3e helft op het Rood-Zwarte Plein zal van een hoge kwaliteit zijn.

De opbrengst van de RMD40 gaat naar Duchenne Parent Project dat zich inzet om iedere Duchenne-jongen de kans te geven minstens 40 jaar te worden. Die leeftijd zal, tot grote vreugde, ook een van de vaste wheelers dit jaar bereiken. Het werk van Duchenne Parent Project doet er dus toe en verdient steun. Van iedere deelnemer wordt een financiële bijdrage verwacht. Vrienden, familieleden en anderen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd. Natuurlijk is alleen een financiële donatie ook welkom. Bedrijven kunnen indien gewenst een factuur ontvangen voor hun bijdrage. Alleen het bezoeken van de afterparty kan natuurlijk ook als u maar geld uitgeeft in het kader van het combineren van het heel aangename met het meer dan nuttige.

Nadere informatie staat op de website van VV Papendrecht.