Teams uit de streek laten zien wat ze waard zijn in Roparun

0
445
Doorkomst in Ridderkerk, foto: RTV-Ridderkerk

REGIO – De 33e editie van de Roparun, het jaarlijkse estafetteloopevenement, zit er weer op. Meer dan 200 teams liepen van Vliegveld Twente in Enschede naar Rotterdam, een tocht van ruim 500 kilometer, met de Coolsingel als eindpunt. Onze regio maakte onderdeel uit van de route én leverde de nodige teams af aan het deelnemersveld.

Zo deden onder andere het Albert Schweitzer Ziekenhuis (Dordrecht), Steamwork (Hardinxveld-Giessendam)
en Hollandse Delta Runners (Ridderkerk) mee aan de Roparun, dat als doel heeft de levenskwaliteit van en de ondersteunende zorg voor mensen met kanker te verbeteren. Enkele voorbeelden: het inrichten van een hospice, het organiseren van uitjes en het regelen van haarwerken. Dit kan met de door de deelnemers opgehaalde geldbedragen.

Aardige oogst
Een blik op de totale opbrengst van de Roparun 2024 leert ons dat er al een enorm bedrag is binnengehaald. 5.165 deelnemers, verdeeld over 210 teams, zorgden voor 61.400 donaties. Dat levert de volgende tussenstand op: €3.146.197. Het eindbedrag wordt in juni bekendgemaakt.

Bovengenoemde teams deden een behoorlijk duit in het zakje en leverden de volgende bijdrages:
Albert Schweitzer Ziekenhuis: €42.339
Steamwork: €50.689
Hollandse Delta Runners: €21.205

Bekend terrein
Voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Steamwork, Hollandse Delta Runners liep het ruim 500 kilometer tellende parcours door bekend gebied. Ze kwamen via Gorinchem onze provincie binnen, om vervolgens door onder andere Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Ridderkerk richting de Coolsingel te trekken.

Onze collega’s van RTV-Ridderkerk en MerweRTV schoten diverse beelden van de door Sliedrecht en Ridderkerk rennende teams. Bij de finish op de Coolsingel stond ook onze collega Ben Corino (Studio De Witt), die verslag deed van de Roparun en onder meer sprak met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.