Burgemeester Margreet van Driel is trots op ‘helden’ Manuel en Araceli

0
209
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel heeft Manuel en Araceli vanmiddag in het zonnetje gezet. De twee jongeren aarzelden geen moment te stoppen bij een bewusteloze man, terwijl ze zelf op weg waren naar hun eindexamen. De burgemeester is enorm trots over de inzet van deze jonge helden.

“Het is mooi om te zien hoe deze jongeren zich onbaatzuchtig hebben ingezet. Ik heb dan ook respect voor de belangeloze inzet van deze twee jonge mensen. Onze samenleving heeft dat hard nodig. Daar mogen jongeren én volwassenen een voorbeeld aan nemen.” aldus burgemeester van Driel.

Donderdag 16 mei was de Papendrechtse Manuel onderweg naar De Lage Waard om eindexamen te gaan doen. Onderweg zag hij een man bewusteloos op de grond liggen. Met behulp van Araceli uit Alblasserdam, die ook onderweg was naar school voor haar eindexamen, hebben ze 112 gebeld en eerste hulp verleend. Door hun heldhaftige inzet, misten ze wel hun eindexamen. Gelukkig mogen ze dat later alsnog inhalen.

Foto: aangeleverd