Concert Duo Sannie en Annette in Trinitatiskapel

0
190
Afbeelding: aangeleverd

DORDRECHT – Op zaterdag 8 juni wordt er een concert gegeven door het bijzondere fluit/cello duo Sannie de Jongh en Annette Scholten in de Trinitatiskapel in Dordrecht. Het veelbelovende en gepassioneerde duo neemt het publiek mee op een spannende reis die langs verschillende instrumenten en muziek gaat, zoals barokmuziek op authentieke instrumenten zoals de traverso, maar ook komen de lame sonore (zingende zaag) en de moderne fluit en cello voorbij.

Het programma omvat werken van Quantz en Vivaldi, maar ook Danzi, Villa Lobos, Koechlin en het prachtige werk “De Winter” van Sdraulig komen voorbij.

Sannie de Jongh is een gepassioneerde fluitiste en traversospeler. Zij studeerde fluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Traverso studeerde zij bij Marten Root, Raymond Honing en Wilbert Hazelzet. Zij speelt in diverse kamermuziekensembles en remplaceert daarnaast in orkesten als Collegium Delft en Florilegium Musicum Barokorkest.

Annette Scholten studeerde cello aan het Conservatorium van Groningen bij Ben de Ligt. Masterclasses ontving zij o.a van Anner Bijlsma, Andre Griffin en Tco Kooistra. Annette remplaceert o,a in het NNO en Het Noordpoolorkest.

Het concert vindt plaats in de Trinitatiskapel in Dordrecht, Vriesestraat 22 en begint om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en kosten €15,-.