Tafelronde 140 Alblasserwaard organiseert 2e Beer and Food Festival

0
184
© Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Het Beer and Food festival strijkt zaterdag 15 juni voor de 2e keer neer op het Marktplein in Papendrecht. Van 14.00 tot 21.00 uur kun je kennismaken met gepassioneerde brouwers uit alle windstreken. 

Lokale brouwers zoals DP en Gantelwasser zijn present, maar ook bijvoorbeeld Brouwerij Lost uit Wormerveer en Brewery 22Four uit Monster zullen hun nieuwste bieren presenteren. Ook kan er gegeten worden. Onder andere Broertjes Saté, Urban Streetfood Bar en de Vershoek serveren gerechtjes en (borrel)snacks. Voor een volledig overzicht van de aanwezigen, kijk op www.beerandfood.nl

Hoe werkt het?
Het festival is vrij toegankelijk voor jong en oud. Om te kunnen genieten van de heerlijke speciaalbieren koop je een proefglas. Dat kan nu in de voorverkoop (Early-Beer) of op de dag zelf. Op het marktplein zijn spoelpunten aanwezig en nadien mag je het glas met logo van het Beer and Food Festival mee naar huis nemen. Voor andere alcoholische dranken, wijn, fris en eten betaal je met (deelbare) munten die à €3,50 per stuk bij de kassa gekocht kunnen worden. Hier is geen proefglas voor nodig.

Early-Beer korting
Een “Early-Beer ticket” (proefglas inclusief 2 munten) is tijdelijk met korting verkrijgbaar à €15,00. Kom je met een grote groep? Reserveer dan een VIP-tafel voor 8 personen met allerlei voordelen. Ga voor beide naar www.beerandfood.nl om te bestellen.

De tweede editie heeft meer te bieden dan vorig jaar. Zo zijn er een sjoelwedstrijd en andere (bord)spelletjes. Muziek is er van Crockett & The Free Candle uit Sliedrecht en Vinyl DJ Mel draait plaatjes uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. En de heren van de Tafelronde bemannen een originele KETEL1 bar waar ze Hard Lemonade (verkozen tot beste product van 2024) schenken.

Opbrengst voor HartslagNu Papendrecht
Met de organisatie van dit evenement hoopt Tafelronde 140 Alblasserwaard geld op te halen voor HartslagNu Papendrecht. Onlangs hebben zij de noodklok geluid; er zijn namelijk meer burgerhulpverleners nodig. Ook moeten de AED’s binnen enkele jaren vervangen worden en hier is hard geld voor nodig. Kijk voor meer informatie op www.harslagnupapendrecht.nl