Betonnen paaltjes voor de deur beschermen juwelier tegen ramkraak

0
240
Ramkraak bij goudsmid Alblas in Sliedrecht © Rijnmond

SLIEDRECHT – Bij goudsmid Alblas in Sliedrecht hebben dieven geprobeerd een ramkraak te plegen door met een busje in te rijden op de gevel. Het busje wist de paaltjes voor de deur uit de grond te rijden, door de rolluiken te breken, maar kwam daarna niet door de tralies die voor de winkel zaten. “Het is een drama, maar er is niks meegenomen.”

Het is rond 05:15 uur als op de voorgevel van de juwelier aan de Kerkbuurt in Sliedrecht wordt ingereden. De betonnen paaltjes voor de juwelier hebben daarbij de eerste klap opgevangen en zijn uit de grond gereden. De schade aan het pand is groot, De straat ligt bezaaid met glas, vertelt Rijnmond-verslaggever Philip van Es die naar de juwelier is toegegaan. Ook het rolluik dat voor de zaak zit om mensen buiten te houden, is helemaal ingedeukt.

De dieven slaagden er uiteindelijk niet in om in de zaak te komen, omdat er nog tralies zaten en die zijn nog intact. “De spullen van klanten zijn veilig”, zegt de eigenaar. “Het is een drama, maar er is niks meegenomen.” Verder wil hij weinig vertellen. Hij is aangeslagen en nog druk bezig om het glas en andere schade in zijn zaak op te ruimen.

De zaak van de juwelier staat in een winkelstraat met slechts enkele buurtbewoners. “Ik heb wel een klap gehoord”, vertelt een buurtbewoonster. “Maar toen ik sirenes hoorde, dacht ik: ze zijn erbij. Dus toen ben ik weer gaan slapen.”

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Foto: Rijnmond