Mark Rutte deelt handtekeningen uit in Onderwijsmuseum: voor ieder kindje van de bso één

0
215
Rutte deelt handtekeningen uit, foto: Fenna Kwakernaak

DORDRECHT – Het moest een gewoon bezoek worden aan een museum, zonder pers erbij. En dat is gelukt: demissionair premier Mark Rutte bekeek donderdagmiddag een uur lang op zijn gemak de collectie van het Onderwijsmuseum in Dordrecht en had zelfs tijd voor een onderonsje met basisschoolkinderen.

Tijdens zijn bezoek maakte Rutte kennis met de verschillende rollen van het museum: als kennisinstituut, educatieve leerplek en familie-uitje. Naast het werk als premier geeft Rutte nog altijd gastlessen maatschappijleer op een Haagse school en dus heeft onderwijs zijn speciale interesse. “Erg leuk en letterlijk leerzaam om hier te zien hoe het onderwijs in Nederland zich door de jaren heen heeft ontwikkeld”, blikt Rutte terug op X.

Met studenten sprak hij vervolgens over het belang van onderwijsgeschiedenis voor hun vak en waagde Rutte zich samen met een groep leerlingen aan de griezelbus-speurtocht in de tentoonstelling ‘boom roos vis’. En de handtekeningen? Eén kindje had volgens het museum twaalf velletjes meegenomen, zodat Rutte voor al zijn bso-vriendjes een krabbel kon zetten.