Dordt in Stoom regenachtig begonnen

0
276

DORDRECHT – Dordt in Stoom is vrijdagavond begonnen met een regenachtige, maar fraaie vlootschouw. Het stoomfluitenconcert begon om acht uur en was te zien vanaf het Groofhoofd, de Merwekade en vanaf de oevers in Zwijndrecht en Papendrecht.

Ondanks het weer stonden de kades flink vol toeschouwers, met in de hand een paraplu. De vlootschouw is de aftrap van de twintigste editie van het evenement. Ook dit weekend is er van alles te beleven in en om de binnenstad van Dordrecht.

Diehards maken een ‘stoomrondje’: een dagkaart voor de stoomtrein, stoomboot, oldtimerbus en pendeldiensten. Wie dit weekend door de stad wandelt, waant zich terug in de tijd. Al is er ook aan innovatie gedacht, met bijvoorbeeld hybride en elektrische schepen.

Dit is een artikel van Corrado Francke.