Papendrecht sluit seizoen af met gelijkspel

0
319
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Zaterdagmiddag speelde Papendrecht op het eigen Slobbengors het laatste competitieduel van het seizoen, dat gewonnen moest worden om de nacompetitie te halen. De aantrekkelijke wedstrijd tegen kampioen XerxesDZB eindigde echter in 2-2. Het eerste deel van de wedstrijd liet XerxesDZB zien de terechte kampioen te zijn. Papendrecht kwam er niet echt aan te pas. Met een verzorgde opbouw en vlot combinatiespel werd Papendrecht flink onder druk gezet.

De rood-zwarten kwamen twee keer goed weg. Eerst vloog de bal net voorlangs en niet veel later spatte een geweldig schot op de lat uiteen. Bij een van de schaarse aanvallen van Papendrecht was het gelijk raak. Een diepe bal op Lorenzo van Wijk leek te hard maar na een inschattingsfout van keeper Stein van de Polder kon de spits toch de bal terugleggen op Justin Beemsterboer die vervolgens de 1-0 binnenschoot. Papendrecht kreeg na de openingstreffer meer vertrouwen en kwam makkelijker onder de druk van XerxesDZB uit.

Na de rust had Papendrecht aanvankelijk de overhand. Een kopbal van Jillroy Ruiz ging via de stuit net over het Xerxes-doel. Niet veel later kreeg Justin Beemsterboer een gigantische kans om de 2-0 op het bord te zetten. Maar hij kreeg de voorzet van Lorenzo van Wijk, na een snelle counter, geheel vrijstaand bij de tweede paal niet tegen de touwen.

Foto: Edwin Schreurs

Op de stip
Niet veel later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na een prima aanval via de rechterkant werd de voorzet bij de tweede paal teruggelegd op Harold Vrolijk die vervolgens scoorde. Xerxes kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Twee minuten later lag de bal op de stip na hands van Veron Knol binnen het strafschopgebied na een schot van Lorenzo van Wijk. De spits ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn elfmeter gestopt worden. Jarden van Ek was er als de kippen bij om de bal met een snoeihard schot alsnog binnen te schieten.

Na de 2-1 ontbrandde de wedstrijd. Het publiek werd verwend met de ene na de andere kans, zowel voor Papendrecht als voor XerxesDZB. In de 81e minuut kwam Xerxes weer langszij toen een schitterende vrije bal van Davy van der Biessen bij de tweede paal binnenvloog. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen vol voor de winst. Invaller Izzy Stellingwerf kreeg nog twee enorme kansen om de winst veilig te stellen voor de gastheren, maar ook Xerxes kreeg nog de nodige kansen. Yessin de Bot hield met een paar prima reddingen zijn doel verder schoon. Waar een 6-6 uitslag zeker tot de mogelijkheden had behoord, bleef het bij 2-2. Door de winst van de concurrentie is Papendrecht de nacompetitie op doelsaldo misgelopen. Maar met een vijfde plek kan Papendrecht met trots terugkijken op een prima seizoen.

Papendrecht: De Bot, Bernadina, Baars, Ruiz (Stellingwerf), Roodnat, Van Ek, Saffignani (Job van der Werff), Molenaar, Nieveld, Bernadina (Stewart) Van Wijk, Beemsterboer (Wouter van der Werff).

Foto: Edwin Schreurs