Postduivenvereniging is 90 jaar

0
262
Foto: Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Afgelopen vrijdagavond vierde P.V. De Luchtbode haar 90-jarig jubileum. Zo’n mijlpaal verdiende natuurlijk een presentje. Wethouder Jan Dirk van der Borg (Sport) overhandigde namens de gemeente Papendrecht een cheque ter waarde van 450 euro.

“Het mooiste aspect van een vereniging als P.V. De Luchtbode is samen met elkaar plezier beleven. Een vereniging in de ware zin van het woord: een plaats waar mensen zich verenigd voelen.” aldus de wethouder. Naast de cheque onthulden de voorzitter en de wethouder een bord met daarop de beste duiven van De Luchtbode van de afgelopen 90 jaar, aangedragen door de leden.

P.V. De Luchtbode Papendrecht heeft zo’n 20 actieve leden. Het gaat daarbij om duivenliefhebbers die de duivensport nog actief beoefenen. Daarnaast zijn er nog rustende leden. Dit zijn leden die vanwege leeftijd en/of gezondheid gestopt zijn met de actieve duivensport, maar nog regelmatig de vereniging bezoeken.

Foto: Richard van Hoek