VU-Papendrecht organiseert Zomerschilderwerkplaats

0
118
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – VU Papendrecht organiseert ook dit jaar de Zomerschilderwerkplaats, speciaal gericht op het thema ‘Landschap en natuur’. Weilanden, sloten, boerderijen, bomen, wolken, bloemen en dieren; alles in de natuur kan het onderwerp zijn. Docent Teus van Kooten gaat ernaar streven zoveel mogelijk met de groep buiten te schilderen op diverse locaties in de natuur. Als het weer dit écht niet toelaat, schildert de groep in het gebouw van de Volksuniversiteit.

Tijdens de schilderwerkplaats wordt niet klassikaal les gegeven. Iedereen werkt aan een eigen onderwerp en met eigen technieken en materialen, maar wordt geholpen door de docent en geïnspireerd door medecursisten en de omgeving.

Voorheen was deze schilderwerkplaats alleen voor wat meer gevorderde cursisten. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Gezamenlijk bezig zijn, ieder op zijn eigen niveau is heerlijk. Proberen de werkelijkheid om te zetten in een realistisch of abstract schilderij. En daar waar je het nodig hebt, is er hulp. Dus, wat moet je kunnen?? Niets of juist heel veel. Dat bepaal je zelf.

Wat heb je nodig?
Wat acryl-of aquarelverf, een schilderblok of een doek, kwasten en penselen en als er buiten wordt geschilderd een krukje of stoeltje en iets waar je je werk op kunt leggen of zetten. Er zijn uiteraard enkele tafelezels te leen. Verder is het handig als je beschikt over een auto of fiets, óf afspreekt met één van de cursisten om mee te rijden. De eerste les is er sowieso iemand bij het gebouw van de VU aanwezig om meerijders op te pikken.

Hat gaat om vijf woensdagmiddagen vanaf 3 juli van 13.15 – 15.30 uur.
Het cursusgeld bedraagt 100 euro. Er wordt gewerkt met eigen materiaal.
Meestal is er koffie of thee verkrijgbaar op de locatie en soms ook iets lekkers. Dit is voor eigen kosten.