Workshop promotiemateriaal maken met Canva

0
142
Afbeelding: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 6 juli kunnen PR-vrijwilligers van organisaties in Papendrecht gratis deelnemen aan de workshop ‘Promotiemateriaal maken met Canva’. Deze workshop wordt aangeboden door Vrijwilligerspunt Papendrecht in samenwerking met de Volksuniversiteit.

Canva is een online designtool waarmee je onder andere mooie sociale-media berichten, flyers en posters kunt maken. In Canva zitten allerlei templates, kleuren, stockfoto’s, stickers en lettertypes. Je hoeft geen vormgever te zijn om hiermee te werken.

Op 6 juli van 10.00 tot 13.00 uur is er een workshop voor beginners. De deelnemers leren promotiemateriaal te maken dat bijvoorbeeld op Facebook en Instagram ingezet kan worden. Zij leren bijvoorbeeld welke soorten promotiemateriaal je kunt ontwerpen, welke afmetingen je aanhoudt voor welke sociale media, hoe je het logo van je eigen organisatie verwerkt, hoe je mooie afbeeldingen of collages maakt voor een flyer maar ook welke informatie je nu wel op een poster zet en welke juist niet.

Om Papendrechtse organisaties te ondersteunen bij het promoten van activiteiten en het werven van vrijwilligers biedt Vrijwilligerspunt Papendrecht deze workshop gratis aan. Voor overige geïnteresseerden kost de workshop € 55,-. De workshop wordt verzorgd door Saskia Veltenaar, de Digiwijzeres en vindt plaats op de locatie van de Volksuniversiteit Papendrecht.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of te bellen met 078 6154741.