De Elzen in Dordrecht decor voor interactieve boswandeling

0
168
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Staatsbosbeheer bestaat dit jaar 125 jaar. Om dat heuglijke feit te vieren, zet de organisatie 22 interactieve ‘Van Boom tot Bos-wandelingen’ door heel Nederland uit. Eén daarvan loopt door de Dordtse natuur. Om precies te zijn in bos ‘De Elzen’.

De Elzen is door de jaren heen flink veranderd. Waar het gebied ooit alleen uit landbouwgrond bestond, groeide het later uit tot een wat saai ogend productiebos met in rechte lijnen en dicht op elkaar staande bomen. Té saai, zo vond Staatsbosbeheer. “De laatste jaren proberen we hier echt een gevarieerd bos van te maken”, vertelt boswachter Cynthia van ‘t Hoff.

Plan geslaagd
Met de verschillende open plekken, waar diverse begroeiing voorkomt, en kronkelende paden is het plan van Staatsbosbeheer aardig geslaagd. Niet voor niets staat De Elzen tegenwoordig vooral bekend als recreatiebos voor Dordtenaren en mensen uit de Drechtsteden.

“Het is inmiddels een mooi voorbeeld van een steeds varierend wordend gebied, waar onder andere allerlei inheemse boomsoorten voorkomen”, is Van ‘t Hoff lovend over het bosgebied. “Enerzijds doen we dat om het bos spannender te maken voor de bezoekers en anderzijds om het bos beter bestand te maken tegen ziektes.”

Fascinerende natuur
Van ‘t Hoff moedigt iedereen aan om de fascinerende natuur van De Elzen te beleven tijdens de ‘Van Boom tot Bos-wandeling’. “Het is een tocht van zo’n zes kilometer, die voornamelijk over onverharde paden loopt. Onderweg kun je verschillende QR-codes scannen voor leuke wetenswaardigheden.”

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.