Nepagent opgepakt die met kogelwerend vest en blauwe zwaailichten rondreed

0
147
Foto: Instagram politie Roosendaal

REGIO – Een 53-jarige man uit Zwijndrecht is woensdagnacht aangehouden omdat hij zich voordeed als politieagent in Zevenbergen. Hij had een vals legitimatiebewijs bij zich en nog andere spullen die mensen moesten overtuigen dat hij een echte agent zou zijn.

De politie kreeg woensdagnacht meerdere meldingen omdat de man zich in Zevenbergen verdacht gedroeg. Hij deed zich daar voor als agent. Hij droeg een soort kogelwerend vest met portofoon. Ook had de man een soort nep politie-legitimatiebewijs. Verder was de auto waarin hij reed voorzien van blauwe zwaailichten.

Verhoor
Agenten deden direct onderzoek, maar troffen de verdachte toen niet meer in Zevenbergen aan. “Op basis van de informatie die we van oplettende burgers kregen, zijn we verder gaan zoeken”, laat een politiewoordvoerster donderdagochtend aan Omroep Brabant weten.

“We kregen daarbij hulp van collega’s van de eenheid Rotterdam en de eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Zij zagen de man vervolgens rijden op de A16. Ze wisten hem op de afrit Zwijndrecht aan de kant van de weg te zetten.”

De man is vastgezet. Zijn auto en de kleren die hij droeg, zijn in beslag genomen. De man wordt donderdagochtend gehoord.

Wat de man precies gedaan had in Zevenbergen, is vooralsnog niet naar buiten gebracht. “Ook wij willen heel graag weten wat hij in Zevenbergen deed en of hij ook ergens anders is geweest. Dat maakt deel uit van het onderzoek.”

Dit is een artikel van Omroep Brabant.

Foto: Instagram politie Roosendaal