12-jarige kinderen vernielen Roparun-bus

0
160
Archieffoto

ALBLASSERDAM – Twee jongens zijn donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie tijdens het vernielen van een bus van RoPaRun-team RTZN-238. De bus stond geparkeerd op de parkeerplaats bij korfbalclub CKC Kinderdijk in Alblasserdam en wordt gebruikt bij de RoParun om geld op te halen voor mensen met kanker en hun naasten.

Een van de jongens gooide een hamer door een ruit. Later werd de hamer nog een paar keer tegen de bus gegooid. Ook gingen de jongens de bus in. Een getuige belde de politie. De agenten betrapten de jonge vandalen in de bus.

Wegrennen voor politie
Bij het zien van de politie renden ze weg, maar de politie wist de twee al snel staande te houden. In eerste instantie ontkenden de jongens de vernielingen, maar later werd duidelijk dat de vernielingen zijn gefilmd en dat ontkennen geen zin meer had. De tieners zijn door de politie thuisgebracht voor een goed gesprek. Later op de avond hebben de jongens het glas rondom de bus opgeruimd.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.

Foto’s: Klik hier.