Stop PFAS Chemoursmars in Praatpaal Papendrecht

0
155
Foto: Corrado Francke

PAPENDRECHT – Dinsdagavond is een van de organisatoren van de ‘Stop PFAS Chemoursmars’ te gast in het programma Praatpaal op Papendrecht FM 105. De protestmars vindt plaats in Dordrecht op zaterdag 15 juni. Deelnemers eisen dat chemiebedrijf Chemours stopt met milieuvervuiling door giftige PFAS. Ze willen dat elke uitstoot van PFAS direct stopt en dat alle vervuiling wordt opgeruimd.

Al eerder besteedde Praatpaal Papendrecht in twee speciale uitzendingen aandacht aan PFAS en Chemours. Wethouder Arjan Kosten sprak in deze uitzendingen over de (juridische) acties die de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht, Dordrecht en Molenlanden ondernomen hebben.

Twee lokale deskundigen hebben ons toen bijgepraat over de problemen met PFAS. Karel Thieme deed uit de doeken wat de gevolgen zijn voor ons drinkwater en Dick Naafs legde uit hoe PFAS zich in bijvoorbeeld moestuinplanten en eieren kan ophopen.

De Chemoursmars wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers uit Dordrecht en omgeving. Ze krijgen daarbij ondersteuning van lokale en landelijke milieu- en klimaatorganisaties, zoals Platform Duurzaam Dordrecht, Klimaatcoalitie Dordrecht, Klimaatjongeren Dordrecht, FNV Drechtsteden, de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Extinction Rebellion, de Nationale Jeugdraad, Stichting Gezondheidop1, Milieudefensie, Stop Ecocide, Greenpeace en Urgenda.

Praatpaal Papendrecht is een lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur op Papendrecht FM 105, via de website van RTV Papendrecht, de RTVP-app en via alle digitale providers.