Drechtstreek blijft derderklasser

0
396

PAPENDRECHT – In de eerste wedstrijd van de nacompetitie is Drechtstreek na een interessante wedstrijd uitgeschakeld door het Zeeuwse RCS, dat na verlenging de strafschoppenserie won. In een wedstrijd waarin de ploeg van coach Dennis Schoonewil maar weinig echt gevaarlijke momenten kende, ging RCS toch met de winst naar huis.

Al na drie minuten was Nik Semcesen heel dicht bij een doelpunt maar zijn poging kon worden gestopt door de RCS doelman. Vijf minuten later kopte Sven de Kraker de 0-1 binnen uit een hoekschop. Het antwoord daarop kwam na bijna een half uur van Koen Lighaam die de 1-1 kon scoren. Na een half uur viel Dion Warner geblesseerd uit en die werd vervangen door de jonge Seyhan Koyuncu. Kort voor rust kende scheidsrechter Rick Paszotta een strafschop toe aan Drechtstreek en die werd ook ingeschoten door Koen Lighaam.

Ongeveer in het midden van de tweede helft ontstond er een onduidelijke situatie, die uitmondde in de tweede gele (dus rode) kaart voor Rick Sieses. Sieses wilde een uittrap nemen en pakte de bal daarvoor op. Scheidsrechter Paszotta zag dat echter anders. Hij beoordeelde de bal als een opzettelijke handsbal. Sieses kon het veld verlaten en Drechtstreek moest verder met tien man. De strafschop werd genomen door RCS aanvoerder Vjekoslav Krezo en hij schoot de 2-2 binnen.

De man-minder situatie veranderde de positie van de thuisclub natuurlijk maar met de nodige invallers hield men de 2-2 vast tot aan het eind. In de twee keer 15 minuten verlengen werd er niet gescoord en dus kwam het op strafschoppen aan. Daarin bleek RCS doeltreffender dan zijn tegenstander en dus gaat die ploeg naar volgende ronde om de tweede klasse te bereiken.

Uiteraard heerste bij het Drechtstreek team teleurstelling na de wat schlemielige uitschakeling, maar de ploeg kan terugkijken op een seizoen met een verrassend sterk slot. De eindklassering die bereikt is, zagen niet veel mensen aankomen. Die is voor een deel te verklaren door de goede mix van routiniers met de komst van een flink aantal jonge spelers uit de eigen jeugdafdeling.

In deze wedstrijd maakten naast de al vaker spelende jonge spelers als Nigel de Deugd, Jordy van Walsem en Nik Semcesen ook nog Seyhan Koyuncu, Tim Martens, Splinter Hop en Jaiden Tolenaar hun opwachting. Coach Dennis Schoonewil kan ondanks de uitschakeling met de nodige trots terugkijken op wat zijn spelers in het voorbije seizoen bereikt hebben.