Internationaal succes voor Olympia

0
159

PAPENDRECHT – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni ging een groot gedeelte van de Ritmische Gymnastiek selectie naar Brussel in België voor een internationaal toernooi Ritmische Gymnastiek. Op zaterdag mochten Julia van Stiphout en Liva Akpullukcu rond het middaguur de oefening zonder materiaal laten zien. Julia eindigde op een 12de plaats allround. Liva eindigde op een 14de plaats allround.

Julia van Stiphout en Liva Akpullukcu rond het middaguur de oefening zonder materiaal laten zien. Julia eindigde op een 12de plaats allround. Liva eindigde op een 14de plaats allround.

Daarna was het de beurt aan de Junioren en pre-junioren. Noémi Leihithu werd allround 4de en behaalde met haar zonder materiaal oefening een 2de plaats. Masha Bocheva werd allround 5de en met haar hoepeloefening mocht zij het goud mee naar huis nemen. Bij de meisjes uit 2011 werd Julia de Groot allround 3de en met haar baloefening behaalde zij een twee de plaats. Marly Visscher werd in deze categorie allround een 6de plaats, maar mocht voor haar hoepeloefening de gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij de meisjes uit 2010 werd Sienna van Dordreght 1ste in het allround klassement en kreeg een prachtige beker. Voor haar hoepeloefening kreeg zij ook het goud omgehangen. Isabel van de Ploeg werd in deze categorie 2de allround en ook voor haar hoepeloefening kreeg zij een zilveren medaille mee naar huis. Anneloes Wemmers werd in deze categorie 6de allround.

Zondag waren de meisjes van de 1ste divisie aan de beurt. Emily Visscher werd 10de allround, Enora Verveer werd 12de en Vivian Kuik werd 14de. Lova van der Graaf werd 7de allround en werd net 4de met haar knots oefening. Liva van Orsouw deed voor het eerst mee met dit niveau en behaalde een mooie 7de plaats allround. Het was een prachtige ervaring met heel veel meisjes uit het buitenland, zoals Polen, Duitsland, Estland, Litouwen, Frankrijk, Engeland en België.