Via Cultura weekeditie

0
105

REGIO – In deze aflevering van Via Cultura weekedite, stedenbanden, Chemours en de Piratenpartij.

Te zien op TV papendrecht op dinsdag, donderdag om 16:00 en 20:00 uur
Stedenbanden
Op dinsdag 11 juni is het eerste diner bij Rebel Rebel en op woensdag 12 juni volgt Merz. Beide restaurants serveren een internationaal menu voor €35. Op donderdag 13 juni voegt het Magazijn een aantal speciale gerechten toe aan het reguliere shared menu. Wie boekt bij meerdere restaurants krijgt een korting: € 2,50 per menu of 7,5 % op speciale gerechten bij 2 restaurants en € 5,00 per menu of 15% op speciale gerechten bij 3 restaurants. Reserveren kan via jpeters@dordrecht-bamenda.nl of scan de code op de poster. U krijgt een bevestiging van de reservering en een kortingscode. Rechtstreeks reserveren bij de restaurants kan ook, maar vermeld dan dat u reserveert voor het Werelddiner, zodat u een plek krijgt bij de andere gasten. Vermeld indien nodig allergie-gegevens.
De opbrengst wordt gebruikt voor de reparatie van het dak van de Nerinahof, een residentie voor ouderen in Dordrecht Zuid-Afrika. De Wilde Ganzen verdubbelen het opgehaalde bedrag. Meer informatie vindt u op www.dordrechtstedenbanden.nl

Chemours
Om in het najaar van 2024 een dagvaarding en een schadeclaim in te dienen tegen Chemours in Dordrecht is veel geld nodig. Daarom start PKLC BV samen met de SAchAng Darkwaters Drechtsteden een crowdfund acAe. Met dit geld kunnen we de meer dan 1000 slachtoffers en omwonenden helpen met medisch onderzoek om o.a. het verband aan te tonen tussen de uitstoot van PFAS en hun gezondheidsklachten, aldus PKLC-jurist Eric Meijer.

Piratenpartij
Soms ontspint zich op social media een gesprek en voor je het weet zit je op een bankje in het Weizigtpark te praten met de nummer 3 van lijst 20 bij de Europese verkiezingen. Mirjam van Dijk, van de gecombineerde lijst van de Piratenpartij en De Groenen. Zo’n gecombineerde lijst kennen we. Dat doen GroenLinks en de PvdA immers ook. Terwijl die daarna naar verschillende ‘Europese politieke families’ gaan. Net als Volt vormen de Piraten een echte Europese beweging. Ze doen het goed in IJslsnd, Tsjechië en Duitsland. Waarom lukt het dan keer op keer niet in ons land? Ze hebben echt goede ideeën over privacy en de digitale wereld. Dat laatste is toch vaak de Achilleshiel van de overheid. Kortom: een gesprek over idealen met de vraag of ditmaal de deur naar Europa voor hen op een kier staat.