Het Mysterie van Het Hof Archeologiedag

0
166
Blokfluit Huis te Merwede, ca. 1350-1421. Foto: R. Weenink

DORDRECHT – Altijd al archeoloog willen worden? Dan krijg je nu de kans op zaterdag 15 juni in Het Hof in Dordrecht. Op deze dag organiseren de Nederlandse Archeologievereniging AWN afd. Lek en Merwestreek en museum Het Hof de archeologie dag in het museum en op het plein bij Het Hof in Dordrecht.

De middeleeuwen staan centraal op het plein bij Het Hof tijdens deze dag. Middeleeuwse schrijvers, naaisters, aflaatverkopers en muzikanten, die hun verhalen vertellen en hun muziek laten horen.

Van 11:30 tot 12:30 uur is er in de Augustijnenkerk een gratis blokfluitconcert te bezoeken. Centraal staat hierbij het verhaal van de 14e -eeuwse blokfluit, die opgegraven is bij Huis te Merwede in Dordrecht. Het origineel is deze dag te zien in de kelder van het museum.

Maar het museum verbergt meer op deze dag. Er is op deze dag een echt mysterie te ontrafelen.
Kinderen mogen als echte archeologen met een metaaldetector en door een opgraving proberen om dit mysterie van het Hof op te lossen.

Op zaterdag 15 juni van 11:00 tot 15:00 uur is de archeologie dag en de locatie is museum Het Hof te Dordrecht. Alle activiteiten voor de kinderen en buiten zijn, evenals het concert, gratis. Voor verdere informatie zie: https://www.hofvannederland.nl/ en www.augustijnenkerk.nl/activiteiten/actueel.